Οδηγίες

Προς

Η Περιοχή

Το Dionyssos Village απέχει 200 ​​μέτρα από τις πιο ασφαλείς και γραφικές αμμουδιές των Αγίων Αποστόλων, με τους τρεις κολπίσκους του να κοιτούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Υπάρχουν πάνω από τριακόσια στρέμματα πρασίνου, σπηλιές, χώροι για περπάτημα και αθλητικές δραστηριότητες. Τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Χανίων, εννέα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σούδας, δεκαοκτώ χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και τέσσερα χιλιόμετρα από τον Πλατανιά.

Άγιοι Απόστολοι

Μπάλος

Ο Μπάλος είναι σίγουρα ένας από τους πιο πολυδιαφημισμένους και πολυφωτογραφημένους προορισμούς του κόσμου αλλά και αγαπημένο θέμα όλων των τουριστικών οδηγών. Οι πληροφορίες που μπορεί να βρει ο εν δυνάμει επισκέπτης για τον Μπάλο είναι πολλές, οι φωτογραφίες ακόμα περισσότερες αλλά ένα είναι σίγουρο. Όλα τα παραπάνω θα τα ξεχάσετε όταν μετά την διαδρομή και το περπάτημα που απαιτείτε θα αντικρίσετε από την κορυφή του βουνού την μαγευτική θέα του Μπάλου που ξεπροβάλει επιβλητικός. Η Κίσσαμος σας περιμένει να σας φιλοξενήσει, να σας κεράσει και να σας μαγέψει με μέρη όπως η λιμνοθάλασσα του Μπάλου με την λευκή – ροζ άμμο και τα έντονα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά.

περισσότερα

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι δεν έχει μόνο σαγηνευτική ομορφιά. Το νησί που είναι πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών από κάθε γωνιά της γης, κάθε χρόνο έχει και μία άλλη ιδιαιτερότητα, αφού σε αυτό τό το νησί μπορείς να φτάσεις… περπατώντας. Το Ελαφονήσι βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη παραλία με μοναδικούς χρωματισμούς και ομορφιά.

Υπεύθυνα για τη ροζ άμμο είναι τα σπασμένα κοχύλια και συγκεκριμένα τα μικροσκοπικά μαλακόστρακα, τα οποία όταν ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους και πεθαίνουν, αφήνουν πίσω τους τα κατακόκκινα κοχύλια τους που παραμένουν στο νερό και συνθλίβονται μέσα στην άμμο, η οποία με τη σειρά της αποκτά αυτή την εντυπωσιακή απόχρωση δίνοντας το μοναδικό αυτό χαρακτηριστικό στην παραλία που αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Κρήτη.

περισσότερα

Φαλάσσαρνα

Τα Φαλάσσαρνα βρίσκονται 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Κισάμου. Τα Φαλάσσαρνα αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στην Κρήτη, τόσο για τις παραλίες, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος. Τα Φαλάσσαρνα έχουν ενταχθεί στα σχέδια Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Η παραλία στα Φαλάσσαρνα έχει βραβευτεί σαν η πιο όμορφη παραλία της Κρήτης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

περισσότερα